Wijncursussen

Voor 2019 staan er diverse wijncursussen op het programma.

De cursussen worden gegeven in de prachtige winkel van Wijnhandel van Helden in Oss.  De cursussen zijn momenteel op dinsdag of woensdagavonden en duren ongeveer van 20.00-23.00u.

Elke avond proeven we 8 wijnen en zijn er ook wat kleine hapjes. Cursusmateriaal zit inbegrepen in de inschrijfkosten.

Inschrijven voor de cursussen kan door het mailen van je naam, adres, telefoonnummer en de gewenste cursus en cursusdatum naar arjen@arjenoverwijn.nl. Je ontvangt hierna de benodigde factuur. Indien je de factuur zakelijk wilt boeken, vermeldt dan ook je bedrijfsnaam.

Heb je nog vragen? Stuur even een mail naar arjen@arjenoverwijn.nl en ik zal je  vragen zo snel als mogelijk beantwoorden.

SDEN1 – Ik weet wat van wijn – wijnvignet 
Een instapcursus verdeeld over 2 woensdagavonden.
Je leert hier de basis van wijn. Welk glas heb je nodig, welke druivenrassen zijn er, hoe wordt wijn gemaakt, uit welke gebieden komen de wijnen? Je hebt geen eerdere diploma’s nodig om mee te kunnen doen.

Kosten per persoon € 115,00

SDEN1 cursusdata 2019

Woensdag 17 en 24 april 2019

SDEN2 – Ik weet meer van wijn – wijnoorkonde
Hier gaan we meer de diepte in, vandaar dat de cursus bestaat uit 5 avonden. We gaan dieper in op de verschillende druivenrassen, gaan kijken naar herkomst, bodem en klimaat. Ook gaan we dieper in op het werk van de wijnmaker en de wijngaard. Op dit niveau kun je zo instappen, maar als je hiervoor SDEN1 hebt gedaan, maakt dat het wel makkelijker.

Kosten per persoon € 275,00

SDEN2 cursusdata 2019

Woensdag 15, 22 en 29 mei en 5 en 12 juni 2019

SDEN 3 – Ik weet veel van wijn – wijnbrevet
Verdeeld over 8 avonden duiken we nog veel uitgebreider de wereld van de wijn in. De focus ligt hier behalve op een flinke hoeveelheid theorie, nog meer op het proeven van wijnen uit heel de wereld. Om mee te kunnen doen aan het examen is wel de nodige zelfstudie nodig. Wil je meedoen aan deze cursus, dan heb je een officieel diploma nodig van SDEN niveau 2.

Kosten per persoon € 475,00

SDEN3 cursusdata 2019

Deze cursus gaat pas door bij minimaal 8 deelnemers. Opgeven via email a.u.b.