Verenigde Vinologen Vereniging – Historie geschreven in Breda

http://www.vinologen.net/N140-Historie-geschreven-2e-voorronde-in-Breda.html

HISTORIE GESCHREVEN 2E VOORRONDE IN BREDA!

2017-05-31

Op dinsdagavond 30 mei bezocht ik voor de eerste keer de ‘voorronde Vinoloog van het jaar’ gehouden in Breda. Het leek mij, als net afgestudeerd Register Vinoloog, leuk en vooral leerzaam om mee te doen aan de voorronde en eens te kijken hoe ver ik zou kunnen komen met de vragen.

Master of Wine Cees van Casteren had een mooie proeverij gemaakt met daarin 12 verschillende wijnen en hierover 15 vragen. Chardonnay en gewürztraminer in verschillende stijlen, een fijne serie Zuid-Afrikaanse witte wijnen, drie wijnen uit Piëmonte waaronder een klassieker, en drie verschillende versterkte wijnen.
Het was zeker niet gemakkelijk, maar door goed naar de vragen te kijken, rustig te proeven en helder na te denken, kon ik een heel eind komen.

Nadat iedereen zijn vragenlijst had ingeleverd kwam Cees met een mededeling: “Er is vandaag historie geschreven want voor het eerst sinds ik dit doe, en dat is sinds 2006, heeft er iemand een 100% score behaald! Maar er is helaas ook iemand die 0% goed heeft gescoord!”

“Pfffff…”, dacht ik: “Hopelijk ben ik niet diegene die niets goed heeft, want volgens mij ging het best aardig?” Gelukkig kwam ik er al snel achter dat ik in ieder geval de eerste paar vragen goed had. En een stuk verder in de uitleg van Cees begon ik een vermoeden te krijgen dat ik zelf weleens diegene zou kunnen zijn die de 100% score had behaald. Na de witte port, wijn 11, wist ik het zeker! Een klein beetje beduusd en verbaasd was ik wel, want ik kwam eigenlijk gewoon om wat meer over wijnproeven te leren. Een dag later, nu ik dit stukje schrijf, ben ik toch wel heel erg trots op mezelf. Een mooie prestatie en een extra stimulans om mezelf nog meer in wijn te verdiepen.

En nu eerst een goed glas wijn om het te vieren! Santé.

Groeten,

Arjen van Sluijs

arjenoverwijn.nl

Eén antwoord op “Verenigde Vinologen Vereniging – Historie geschreven in Breda”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.