SDEN3 cursus vanaf september in Oss

SDEN 3 – Ik weet veel van wijn – wijnbrevet
Verdeeld over 8 avonden duiken we nog veel uitgebreider de wereld van de wijn in. De focus ligt hier behalve op een flinke hoeveelheid theorie, nog meer op het proeven van wijnen uit heel de wereld. Om mee te kunnen doen aan het examen is wel de nodige zelfstudie nodig. Wil je meedoen aan deze cursus, dan heb je een officieel diploma nodig van SDEN niveau 2.

Kosten per persoon € 475,00

SDEN3 cursusdata 2018

Dinsdag 11 en 18 september,
dinsdag 2, 9, 23 en 30 oktober,
en dinsdag 6 en 13 november 2018.

Deze cursus gaat pas door bij minimaal 8 deelnemers.

SDEN2 cursus vanaf september op aanvraag

SDEN2 – Ik weet meer van wijn – wijnoorkonde
Hier gaan we meer de diepte in, vandaar dat de cursus bestaat uit 5 avonden. We gaan dieper in op de verschillende druivenrassen, gaan kijken naar herkomst, bodem en klimaat. Ook gaan we dieper in op het werk van de wijnmaker en de wijngaard. Op dit niveau kun je zo instappen, maar als je hiervoor SDEN1 hebt gedaan, maakt dat het wel makkelijker.

Kosten per persoon € 275,00

SDEN2 cursusdata 2018

Deze cursus is op aanvraag. Bij voldoende deelnemers (minimaal 8 personen) plannen we 5 avonden in overleg met de deelnemers.

Cursussen deel 2 van 2018

De eerste 3 cursussen van het jaar zijn afgelopen.
Iedereen die meegedaan heeft aan niveau 1 of 2, nogmaals bedankt.

Na de zomervakantie van 2018 gaan weer verder met niveau 1, 2 en 3 bij voldoende inschrijvingen. De cursusdata volgen zo snel als mogelijk.

Tot die tijd: geniet van het mooie weer en natuurlijk van mooie wijnen!

Aangepaste data SDEN2 cursus / Er zijn nog plaatsen vrij!

De data voor de SDEN2 cursus zijn iets verschoven zodat er nog meer mensen mee kunnen doen. Dus schrijf je in, en krijg in 5 avonden een hele hoop informatie over wijn en leer hoe je diverse wijnen kunt herkennen.

De nieuwe data zijn woensdagavond  14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april 2018 van 20.00u tot ongeveer 23.00u. De cursuslocatie is de prachtige winkel van Wijnhandel van Helden aan de Peperstraat 3 te Oss.

Verdeeld over deze 5 avonden gaan we de diepte in. We behandelen onder andere druivenrassen, herkomst/groeiplaats, bodem en klimaat, de wijngaard en alles wat er bij komt kijken, en wat de wijnmaker allemaal kan doen om goede wijn te maken. Natuurlijk zal er ook weer wat aandacht zijn voor wijn/spijs. Elke avond proeven we 8 wijnen en ga ik jullie leren hoe je deze wijnen blind kunt herkennen op het examen.

De kosten voor deze cursus bedragen € 275,00 per persoon. Hierin zit al het cursusmateriaal inbegrepen. De kosten voor het examen in Maarn zit hier niet bij inbegrepen.

Inschrijven voor de cursussen kan door je naam, adres, woonplaats en welke cursus en data je wilt meedoen door te mailen naar arjen@arjenoverwijn.nl te mailen. Je ontvangt hierna de benodigde factuur. Indien je de factuur zakelijk wilt boeken, vermeldt dan ook je bedrijfsnaam.

Finale Vinoloog van het jaar 2018

Maandag 8 januari heb ik meegedaan aan de finale Vinoloog van het Jaar 2018 op de Wine Professional in Amsterdam. Helaas heb ik de finale niet kunnen winnen. Het was op zich goed te doen met de 12 te herkennen wijnen, maar ik zat er niet helemaal goed in qua gezondheid waardoor ik niet alle geuren en smaken goed waar kon nemen. Hierdoor moest ik teveel ‘zoeken’ naar de antwoorden en dat komt de score niet ten goede. Ik sloot de finale af in de middenmoot. Wijn blindproeven is altijd een momentopname en valt of staat bij de fitheid van de dag.

Maar met de nieuwe voorrondes voor 2019 in aantocht ga ik proberen of ik komend jaar weer de finale kan halen en dit keer beter kan eindigen. Dat betekent voor dit jaar weer veel studeren en veel proeven!

Cursusagenda eerste deel van 2018

Voor 2018 staan er diverse wijncursussen op het programma:

SDEN1 – Ik weet wat van wijn – wijnvignet
Een instapcursus verdeeld over 2 woensdagavonden.
Je leert hier de basis van wijn. Welk glas heb je nodig, welke druivenrassen zijn er, hoe wordt wijn gemaakt, uit welke gebieden komen de wijnen?
Je hebt geen eerdere diploma’s nodig om mee te kunnen doen.

SDEN1 cursusdata 2018

Woensdag 24 en 31 januari
Woensdag 18 en 25 april
Woensdag 9 en 16 mei
Woensdag 13 en 20 juni

 

SDEN2 – Ik weet meer van wijn – wijnoorkonde
Hier gaan we meer de diepte in, vandaar dat de cursus bestaat uit 5 woensdagavonden. We gaan dieper in op de verschillende druivenrassen, gaan kijken naar herkomst, bodem en klimaat. Ook gaan we dieper in op het werk van de wijnmaker en de wijngaard. Op dit niveau kun je zo instappen, maar als je hiervoor SDEN1 hebt gedaan maakt dat het wel makkelijker.

SDEN2 cursusdata 2018

Woensdag 21 en 28 februari en 14, 21 en 28 maart

 

SDEN 3 – Ik weet veel van wijn – wijnbrevet
Verdeeld over 8 avonden duiken we nog veel uitgebreider de wereld van de wijn in. De focus ligt hier behalve op een flinke hoeveelheid theorie nog meer op het proeven van wijnen uit heel de wereld. Om mee te kunnen doen aan deze cursus heb je een officieel diploma nodig van SDEN niveau 2.

SDEN3 cursusdata 2018

Zal beginnen in september 2018. De exacte data volgen nog.

 

De cursussen worden gegeven in de prachtige winkel van Wijnhandel van Helden in Oss.  De cursussen zijn op woensdagavonden en duren ongeveer van 20.00-23.00u.

Elke avond proeven we 8 wijnen en zijn er ook wat kleine hapjes. Cursusmateriaal zit inbegrepen in de inschrijfkosten.

Heb je nog vragen? Stuur even een mail naar arjen@arjenoverwijn.nl en ik zal je  vragen zo snel als mogelijk beantwoorden.

Knallen in 2018

Arjen over wijn wenst alle volgers een fantastische jaarwisseling en een schitterend 2018. Volgend jaar gaan we weer knallen en maken we er samen een mooi wijnjaar van!

2e groep SDEN 1 klaar

Afgelopen woensdag 22 november hebben we met een leuke en zeer geïnteresseerde groep de wijncursus SDEN1 afgerond. Na twee leerzame avonden bij Wijnhandel van Helden te Oss weten de kandidaten iets meer over wijn.

In januari van 2018 gaan we verder met SDEN niveau 2. Over 5 avonden verspreid gaan we verder de diepte in. Voor meer informatie kijk op SDEN 2 – Ik weet meer van wijn.

Natuurlijk ga ik in samenwerking met Wijnhandel van Helden ook weer SDEN niveau 1 cursussen geven in 2018. Zoals het er nu naar uitziet zal de eerste cursus niveau 1 in maart 2018 gaan plaatsvinden.  In de 2e helft van 2018 zal ook SDEN niveau 3 volgen.

We zien jullie graag verschijnen om meer te leren over de fantastische wereld van wijn en alles wat er bij komt kijken!