Vinoloog van het Jaar 2019

Met trots kan ik zeggen dat ik sinds gistermiddag de Vinoloog van het Jaar 2019 ben geworden.

In de wedstrijd georganiseerd door de Verenigde Vinologen Nederland en met als sponsor De Monnik Dranken eindigde ik na een voorronde, en een halve finale, in de finale als eerste.

Ik ben erg blij met deze fantastische titel!

SDEN3 cursus vanaf september in Oss

SDEN 3 – Ik weet veel van wijn – wijnbrevet
Verdeeld over 8 avonden duiken we nog veel uitgebreider de wereld van de wijn in. De focus ligt hier behalve op een flinke hoeveelheid theorie, nog meer op het proeven van wijnen uit heel de wereld. Om mee te kunnen doen aan het examen is wel de nodige zelfstudie nodig. Wil je meedoen aan deze cursus, dan heb je een officieel diploma nodig van SDEN niveau 2.

Kosten per persoon € 475,00

SDEN3 cursusdata 2018

Dinsdag 11 en 18 september,
dinsdag 2, 9, 23 en 30 oktober,
en dinsdag 6 en 13 november 2018.

Deze cursus gaat pas door bij minimaal 8 deelnemers.

SDEN2 cursus vanaf september op aanvraag

SDEN2 – Ik weet meer van wijn – wijnoorkonde
Hier gaan we meer de diepte in, vandaar dat de cursus bestaat uit 5 avonden. We gaan dieper in op de verschillende druivenrassen, gaan kijken naar herkomst, bodem en klimaat. Ook gaan we dieper in op het werk van de wijnmaker en de wijngaard. Op dit niveau kun je zo instappen, maar als je hiervoor SDEN1 hebt gedaan, maakt dat het wel makkelijker.

Kosten per persoon € 275,00

SDEN2 cursusdata 2018

Deze cursus is op aanvraag. Bij voldoende deelnemers (minimaal 8 personen) plannen we 5 avonden in overleg met de deelnemers.

Cursussen deel 2 van 2018

De eerste 3 cursussen van het jaar zijn afgelopen.
Iedereen die meegedaan heeft aan niveau 1 of 2, nogmaals bedankt.

Na de zomervakantie van 2018 gaan weer verder met niveau 1, 2 en 3 bij voldoende inschrijvingen. De cursusdata volgen zo snel als mogelijk.

Tot die tijd: geniet van het mooie weer en natuurlijk van mooie wijnen!

Aangepaste data SDEN2 cursus / Er zijn nog plaatsen vrij!

De data voor de SDEN2 cursus zijn iets verschoven zodat er nog meer mensen mee kunnen doen. Dus schrijf je in, en krijg in 5 avonden een hele hoop informatie over wijn en leer hoe je diverse wijnen kunt herkennen.

De nieuwe data zijn woensdagavond  14, 21 en 28 maart en 4 en 11 april 2018 van 20.00u tot ongeveer 23.00u. De cursuslocatie is de prachtige winkel van Wijnhandel van Helden aan de Peperstraat 3 te Oss.

Verdeeld over deze 5 avonden gaan we de diepte in. We behandelen onder andere druivenrassen, herkomst/groeiplaats, bodem en klimaat, de wijngaard en alles wat er bij komt kijken, en wat de wijnmaker allemaal kan doen om goede wijn te maken. Natuurlijk zal er ook weer wat aandacht zijn voor wijn/spijs. Elke avond proeven we 8 wijnen en ga ik jullie leren hoe je deze wijnen blind kunt herkennen op het examen.

De kosten voor deze cursus bedragen € 275,00 per persoon. Hierin zit al het cursusmateriaal inbegrepen. De kosten voor het examen in Maarn zit hier niet bij inbegrepen.

Inschrijven voor de cursussen kan door je naam, adres, woonplaats en welke cursus en data je wilt meedoen door te mailen naar arjen@arjenoverwijn.nl te mailen. Je ontvangt hierna de benodigde factuur. Indien je de factuur zakelijk wilt boeken, vermeldt dan ook je bedrijfsnaam.